Hoe financier ik mijn echografie apparaat?

Hoe financier ik mijn echografie apparaat?

Een echo-apparaat financieren kan op meerdere manieren. Je kunt de factuur uit eigen middelen betalen, maar dat hoeft niet. Steeds vaker wordt overgegaan tot lease van de apparatuur. Zodoende blijft jouw eigen kapitaal vrij beschikbaar voor andere uitgaven.

Voordelen van leasing

-De rente is historisch laag. Geld lenen kost nauwelijks geld.
-Het gaat om 100% financiering, zodat je liquide middelen niet worden aangesproken.
-Het maandelijkse leasebedrag blijft over de gehele periode gelijk. Je weet dus waar je aan toe bent en het is eenvoudig voor jouw boekhouding.
-Fiscaal word je direct eigenaar van de nieuwe apparatuur. Je behoudt daarom het recht op fiscale voordelen. Dit betekent dat de rente volledig aftrekbaar is en je normaal op de apparatuur kunt afschrijven. Na afloop van de leaseperiode (5 jaar) is het apparaat ook juridisch jouw eigendom.

Speciaal voor Fys'Optima praktijken

Bij Fys'Optima aangesloten praktijken kunnen gebruik maken van financiering via de clubkas van Fys'Optima. Tegen nog lagere rente en eventueel aflossingsvrij. Dat geeft nog meer flexibiliteit in beschikbaar geld. Het huren van apparatuur is altijd duurder, ook wanneer de huurperiode renteloos is. Dit kan enkele duizenden euro’s schelen ten opzichte van leasing.

Lees ook hoe je jouw investering in een echografie apparaat terugverdient.

Bekijk alle echografie producten

 


Deel dit met een collega: