Welke echografie opleiding heb ik nodig?

Welke echografie opleiding heb ik nodig als fysiotherapeut?

Investeren in een gedegen echografie opleiding is noodzakelijk. Daarom werken wij nauw samen met het opleidingscentrum NT-e. Of je nu net begint als fysiotherapeut of al een ervaren echografist bent, voor elk niveau zijn echo opleidingen te volgen.

Je kunt je ook toeleggen op een bepaald gebied zoals echografie van de bekkenregio of echografie van het hand-polsgebied. Je bepaalt zelf welke gewrichten/regio's je wilt leren scannen. Op die manier is het opleidingstraject helemaal af te stemmen op jouw wensen en sluit deze altijd aan op jouw dagelijkse praktijk.

Basisopleiding musculoskeletale echografie

De 5-daagse basisopleiding musculoskeletale echografie leert jou de theorie en praktijk van echografie. Het instellen en het correcte gebruik van de apparatuur komt uitgebreid aan bod en je leert structuren die veelvuldig tot problemen leiden te scannen en te beoordelen. Hierdoor is het rendement van het leerproces erg groot, je kunt namelijk de volgende dag al beginnen met oefenen in de praktijk.

De basisopleiding echografie voor fysiotherapeuten duurt slechts enkele dagen, daarna moet je heel veel oefenen. Daarom zit er bij het NT-e steeds wat tijd tussen de verschillende opleidingsdagen en ben je flexibel in het plannen van de volgende opleidingsdag. Je plant deze in wanneer je weer voldoende geoefend hebt om de volgende stap te maken. 

De echografie opleidingen worden gegeven in het NT-e, het nationaal trainingscentrum voor echografie. Het hele jaar door worden hier echografie opleidingen aangeboden.

Bekijk het echografie opleidingsaanbod

Alle echografie apparaten die Fyzzio verkoopt staan ook in de leslokalen. Heb je een apparaat bij Fyzzio aangeschaft, dan kun je dus met datzelfde apparaat oefenen in de les, dat is wel zo makkelijk.MSU echografie knie

Docenten uit de praktijk

De opleidingen worden verzorgd door docenten die zelf dagelijks in de fysiotherapiepraktijk staan en dus uitstekend de vertaling van echobeeld naar behandelplan kunnen maken. Naast een goede scantechniek en beoordeling van de beelden besteden we ook ruim aandacht aan juiste verslaglegging, ethiek en de gevolgen voor het therapeutisch beleid.

Het vergt tijd en toewijding om een goede echografist te worden. Maar wij staan je daarin bij met ondersteuning op afstand via een besloten Facebook Mentorgroep. Hier kun je jouw vragen altijd voorleggen aan collega-echografisten en docenten. En er is altijd wel een vervolgopleiding die bij jouw wensen en niveau aansluit op het moment dat jij daar aan toe bent.

Bekijk alle echografie producten


Deel dit met een collega: