3 belangrijke pijlers voor een succesvolle oefenzaal

top3

De moderne fysiotherapeut vandaag de dag is al lang niet meer alleen zorgverlener. Wil je succesvol zijn met je praktijk en je medewerkers, dan ben je ook zorgondernemer. En die kijkt naar verbeterkansen. Denkt na, past aan en evalueert het resultaat, vaak uit te drukken in euro’s.

Wat zijn 3 belangrijke pijlers voor het succesvol exploiteren van jouw oefenzaal:

1.    Bedrijfswinst wordt bepaald door joúw keuzes

De durf om echte keuzes te maken in een oefenzaal betalen zich snel uit. Stem doelgroep en inventaris goed op elkaar af. En kijk vooral hoe je de variabele kosten kunt reduceren. Per 1 uur oefenen kost de ruimte je 10 euro, het inventaris kost ook 10 euro, maar de variabele kosten zijn maar liefst 35 euro! Fyzzio helpt jou de variabele kosten te beperken, terwijl dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de training en begeleiding. Sterker nog, die wordt mogelijk zelfs beter!

"Ga ervoor, je hebt een prachtig bedrijf. Draag dat uit en durf te kiezen."

 

2.    Denken in 'tijdslots' levert geld op

Pas differentiatie toe in gebruik van de ruimte. Denken in tijdblokken bijvoorbeeld biedt al veel opties. De vroege ochtend en de avond bieden een ander gebruik dan overdag. Stem dat goed af en optimaliseer de inkomsten.

"Wees creatief, denk out of de box. Daar komen verrassende ideeën uit."

 

3.    Verdubbel de groepsgrootte

Optimaliseren van de ratio’s in de trainingsruimte levert rendement. Veel keuzes beïnvloeden de kosten. De opbrengst daarentegen wordt vooral bepaald door de groepsgrootte. Die optimaliseren is de kern van het succes. Wat is de optimale groepsgrootte? En hoe begeleid je een grotere groep zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van training en fysiotherapeutische begeleiding? Daar zijn tegenwoordig hele slimme oplossingen voor.  

"In een grotere groep trainen is leuk voor de klant én voor jou!"

 

Wil jij de omzet van jouw fysiopraktijk verhogen? Onze adviseur kan jou helpen! Maak gerust een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Mail Fyzzio voor een gratis adviesgesprek


Deel dit met een collega: