Word spier-pees specialist!

Spier-pees specialisme Opleidingen

Word jij dé spier-pees specialist in jouw regio?

 Fyzzio SpierPees prodgrp visual 1710 600x600 72dpi

Wat houdt het spier-pees specialisme in?

Als je jouw patiënten de best mogelijke fysiotherapeutische zorg wil bieden, dan is jezelf specialiseren onvermijdelijk. Fyzzio helpt je om spier-pees specialist te worden, zodat jij jouw patiënten effectiever kunt diagnosticeren en behandelen. De aanpak van spier- peesproblemen vraagt om 4 complementaire onderdelen met bijbehorende scholing:

  • Echografie verscherpt jouw fysiotherapeutische diagnose. Bepaal type en ernst van het letsel en start vervolgens een optimale behandeling. Tegelijkertijd vergroot je de therapietrouw doordat jouw patient meer inzicht in zijn klachten krijgt.
  • Vergroot het behandeleffect met shockwave therapie. Een effectieve therapievorm die bij uiteenlopende spier- peesproblemen zoals calcificaties, tendinopathieën en behandelingen van spieren en fascie in slechts enkele behandelingen resultaat biedt. 
  • Pas Epte therapie toe bij tendinopathieën. Bijvoorbeeld bij degeneratieve peesklachten die niet op shockwave of andere therapieën reageren.
  • Beïnvloed pijn, weefselstructuur en spierfunctie met flywheel training waarmee o.a. excentrische overload gecreëerd kan worden. Dit is bijzonder effectief in de behandeling van spier-peesproblemen.
Lees het blog over het spier-pees specialisme

Opleidingen

Spier-pees specialist worden en blijven vereist de nodige scholing. Het NT-e is het opleidingscentrum van Fyzzio waar jij van ervaren docenten uit de praktijk alles leert om jouw patiënten nog beter te onderzoeken en behandelen.

Beginnend of ervaren therapeut? Voor elk niveau zijn er opleidingen echografie, shockwave, Epte, flywheel training en marketing van de fysiopraktijk. Deze zijn onderbouwd met de laatste wetenschappelijke evidentie en zitten boordevol handige tips en tricks die jij meteen kunt toepassen in de praktijk. Heb je een opleiding bij ons afgerond? Dan staan we je bij met o.a. online ondersteuning en gratis echo-oefendagen. Casuïstiek of andere vragen kun je zo altijd voorleggen aan onze docenten en collega-fysiotherapeuten. 

Het opleidingscentrum in Vianen heeft 2 volledig uitgeruste leslokalen en een sfeervol café om te genieten van een lekkere kop koffie of een heerlijke lunch.

Opleidingen


Deel dit met een collega: