Word spier-pees specialist!

Spier-pees specialisme Opleidingen

Word jij dé spier-pees specialist in jouw regio?

 spier pees specialisme

Wat houdt het spier-pees specialisme in?

Als jij jouw patiënten de best mogelijke fysiotherapeutische zorg wilt bieden, dan is jezelf specialiseren onvermijdelijk! Fyzzio helpt je om spier-pees specialist te worden, zodat jij nog effectiever kunt diagnosticeren en behandelen. Zo behoud je de voorkeur van jouw patiënt!

De moderne aanpak van spier- en peesproblemen vraagt om 4 onderdelen die elkaar aanvullen:

  • Met echografie verscherp je de fysiotherapeutische diagnose. Je bepaalt het type en de ernst van het letsel en start vervolgens de optimale behandeling. Tegelijkertijd vergroot je de therapietrouw doordat jouw patiënt meer inzicht krijgt in zijn klachten.
  • Je vergroot het behandeleffect met shockwave therapie. Een bewezen effectieve therapievorm die bij uiteenlopende spier-, pees- en fascieproblemen in slechts enkele behandelingen resultaat biedt. Tendinopathieën, calcificaties en spierletsels herstellen hiermee sneller.
  • Percutane electrolyse wordt toegepast bij (chronische) tendinopathieën. Deze minimaal invasieve echogeleide procedure is de snelst groeiende interventie in Europa. Wij hebben al honderden collega’s opgeleid en getraind.
  • Voor verbetering van weefselstructuur, spierfunctie en belastbaarheid is flywheel training het middel. De continue variabele weerstand heeft zoveel voordelen, dat de training merkbaar effectiever wordt. Een prikkelende excentrische overload geven is nu écht mogelijk. De software registreert alles en toont de vooruitgang in een grafiek.

Lees het blog over het spier-pees specialisme

Opleidingen

Spier-pees specialist worden en blijven vereist de nodige scholing. Het NT-e is het opleidingscentrum van Fyzzio waar jij van ervaren docenten uit de praktijk alles leert om jouw patiënten nog beter te onderzoeken en behandelen.

Beginnend of ervaren therapeut? Voor elk niveau zijn er opleidingen echografie, shockwave, percutane electrolyse en flywheel training. Deze zijn onderbouwd met de laatste wetenschappelijke evidentie en zitten boordevol handige tips en tricks die jij meteen kunt toepassen in de praktijk. Heb je een opleiding bij ons afgerond? Dan staan we je bij met o.a. online ondersteuning en gratis echo-oefendagen. Casuïstiek of andere vragen kun je zo altijd voorleggen aan onze docenten en collega-fysiotherapeuten. 

Het opleidingscentrum in Vianen heeft 2 volledig uitgeruste leslokalen en een sfeervol café om te genieten van een lekkere kop koffie of een heerlijke lunch.

Opleidingen in het NT-e


Deel dit met een collega: