Behandelbanken voor de ondernemende fysio

Behandelbanken voor fysiotherapie

Behandelingen aan de behandelbank vormen nog altijd de kern van een fysiotherapiebehandeling. Dat betekent dat de eerste indruk van het behandeltraject vaak op of rond de behandeltafel plaatsvindt. Bekend is dat het vertrouwen in de behandeling en de waardering ervan zitten in de attitude van de fysiotherapeut én in de inrichting van de praktijk. Als centraal meubel in de behandelkamer is een behandelbank daardoor een bepalend element voor patiëntvertrouwen. Bekijk onderstaand direct ons aanbod of lees verder over de niet financiële en financiële aspecten van het uitzoeken van een behandeltafel. 

Bekijk alle fysiotherapie behandelbanken

Niet financiële aspecten behandelbank

Inrichting van jouw fysiopraktijk

De klanten van jouw onderneming ontvang je veelal in jouw behandelkamer. Als centraal element in de behandelkamer bepaalt de behandelbank de look & feel van de ruimte. Voor jezelf en voor de patiënt richt je de ruimte prettig en harmonieus in. Materiaal en kleur zijn belangrijk. Door de juiste keuzes ontvang je jouw patiënten als cliënten en dat is voor een zorgonderneming essentieel.

Vertrouwen in de fysiotherapeut

Patiëntvertrouwen is de basis voor resultaat. Optimaliseren daarvan is dus een taak voor jou. Een moderne behandeltafel met de juiste uitstraling transformeert jouw bank van een technisch instrument naar een prachtig meubel. Daarmee communiceer je dat jij kiest voor kwaliteit, dat je geen compromis sluit en dat je oog hebt voor detail. Welke patiënt wil dat niet van zijn fysiotherapeut?

Hygiëne en comfort

Bij de tandarts wil je een nieuw spoelglas krijgen, bij de fysiotherapeut wil men een hygiënisch schoon hoofddeel van de behandelbank. Dat voorkomt overbrenging van infecties, gezichtscrème, geuren etc. 

Verwarming van de behandelbank

De bladverwarming in bepaalde uitvoeringen draagt bij aan een ontspannen uitgangshouding, extra comfort en een aangenaam behandelklimaat in de maanden waar een ‘r’ in zit.

Jouw marketing

Voor jou als dienstverlener in de zorg is jouw inrichting een belangrijk visitekaartje voor de fysiopraktijk. Na aanschaf van een moderne behandeltafel heb je iets positiefs aan jouw klanten te vertellen. Prima item voor jouw website of nieuwsbrief.

Motiveren medewerker

Dé bepalende factor voor jouw imago en klanttevredenheid zijn de medewerkers. Hoe blij zijn zij als ze iets nieuws krijgen; een snellere laptop, een ander bureau en zeker bij een nieuwe behandelbank. De keuze voor een topproduct ervaart hij of zij als respect en waardering voor zijn kunnen. Jij als praktijkeigenaar vindt blijkbaar dat hij zo’n goed instrument verdient. Hoe motiverend is dat !

Toekomstgericht ondernemen

Bij de koop van een bank beslis je hoe jouw fysiopraktijk er de komende 10 tot 15 jaar uitziet. Dat is nogal wat. Als je al niet voorop wilt lopen, achterlopen wil je zeker niet.
Kies daarom vandaag niet het product zoals je het al hebt. Stilstand is achteruitgang. Kijk naar alle innovaties en doorgrond wat die kunnen betekenen. Ze zijn er niet voor niets. Van een betere keuze heb je immers jarenlang plezier!

 

Bekijk fysio behandeltafels 

'Cost of ownership'

De aanschafprijs van een behandelbank is één; cost of ownership is alles. Wat kost mij deze bank over de gehele periode dat ik hem heb, inclusief service, onderhoud en schoonmaak? Een goedkope behandelbank die korter meegaat, of binnen 3 jaar al serieuze reparatiekosten heeft, óf aan vervanging toe is blijkt uiteindelijk heel duur. Deze behandeltafel is veel duurder dan een kwalitatief goede bank die 15 jaar meegaat.

Liquiditeit

Liquiditeit, ofwel de beschikbaarheid van geld, bepaalt vaak meer dan de kostprijs de keuze voor een bepaalde behandelbank. Kan ik die duizend euro extra wel missen? Praktijkeigenaren die hun praktijk niet als een ondernemer besturen, kiezen vaak vanwege liquiditeit voor een goedkopere behandelbank, met een kostprijsverhoging als gevolg. Dat tast de winstgevendheid van de onderneming uiteindelijk aan en dat is nu juist een thema dat je kunt optimaliseren met een slimme investering.

Beter is het om het thema liquiditeit te optimaliseren. Daarvoor is leasing, zeker met de huidige lage rentestand, extra aantrekkelijk.

Lease jouw behandelbank

Met leasing blijft jouw eigen geld vrij beschikbaar voor andere uitgaven, terwijl je toch vernieuwt. Daarom is leasing zo populair en inmiddels gebruikelijk in bedrijfsleven en medisch werkveld.

Leasing bij Fyzzio betekent een vast maandbedrag betalen gedurende de gehele looptijd (meestal 5 jaar). Na afloop van deze looptijd is de behandelbank ook juridisch van jou terwijl de maandbetalingen stoppen. Leasing biedt dezelfde fiscale voordelen die een contante betaling ook biedt. Zo benut je bijvoorbeeld de Kleinschalige Investerings Aftrek (KIA), waardoor je van elke vijfduizend euro netto € 700 terugkrijgt. Na aftrek van fiscale posten kost een investering van vijfduizend euro jou dus minder dan € 2.500 netto, bij maximale aftrek slechts € 1.800.

Ben jij Fys'Optima Partner?

Bij Fys'Optima aangesloten praktijken kunnen gebruik maken van financiering via de clubkas van Fys'Optima. Tegen nog lagere rente en eventueel aflossingsvrij. Dat geeft nog meer flexibiliteit in beschikbaar geld. Informeer bij het secretariaat van Fys'Optima naar de mogelijkheden!

Bekijk de behandelbanken van Fyzzio


Deel dit met een collega: