Medische fitness voor de ondernemende fysio

Je bent therapeut én ondernemer

Je probeert jouw patiënten zo snel en zo goed mogelijk weer op het gewenste niveau te krijgen. Voor preventie, revalidatie en (sport specifieke) training exploiteer je jouw trainingsruimte. Bijvoorbeeld door middel van ‘fysiofitness’ waarbij groepsgewijs waarbij, met behulp van professionele apparatuur, specifiek en gedoseerd geoefend en getraind wordt om lichamelijke klachten en/of blessures van het bewegingsapparaat te voorkomen of te verminderen. De training wordt begeleid door een ervaren fysiotherapeut. Het accent ligt hierbij vaak meer op preventie en algehele fitheid, dan op prestatie.

Zo creëer je naast verzekerde zorg extra inkomstenbronnen voor de praktijk. Dat is strategisch gezien essentieel voor de toekomst van de praktijk. Fyzzio biedt onderscheidende trainingsmethoden. Aansluitend bij jouw doelgroepen en deskundigheid als specialist in bewegen. Jouw aanpak is beter en effectiever dan in het fitnesscentrum. 

Trainingsapparatuur van Fyzzio

Ondernemen in de fysiotherapie

Een succesvol plan bestaat uit een visie én een exploitatieoverzicht.

Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden om jouw ruimte te laten renderen. Hierbij wordt direct duidelijk welke factoren je in de gaten moet houden en waarop je kunt sturen. Ook kijken we graag mee naar de opstelling en route in de ruimte. Om zo een logische opbouw en indeling te bedenken. Bovenstaande vormt een basis voor inzicht en daarmee voor economisch succes. Wij zien dat dat inzicht en het hebben van een plan echt een handvat biedt voor praktijkhouders. Tevens kunnen een goed plan en doordachte planning een krachtig managementtool vormen.

Afspraak maken voor vrijblijvend adviesgesprek trainingsruimte

 Medische trainingsruimte

Concepten

Elke therapeut heeft een idee bij een oefenzaal en de inrichting hiervan. In meer of mindere mate werden tot nu toe altijd cardio-, krachttoestellen en vrije oefenruimte gecombineerd. Sinds enkele jaren biedt Fyzzio een mooie aanvulling, namelijk flywheel training. Zie het als een ‘shop in shop’. Hiermee bedoelen we dat je in de oefenzaal een specifiek gedeelte inricht met flywheel apparatuur. Het idee hierachter is om wand of hoek specifiek te maken, onderscheidend van de rest. Dit is geschikt voor zowel grote als kleinere oefenruimten.

Wat opvalt is dat oefenzalen herinrichting en herpositionering behoeven. Nieuwe oefenzalen zijn over het algemeen minder groot en meer gericht op functionele training. Een andere ontwikkeling is dat apparatuur voor flywheel training de meer traditionele toestellen vervangt. Waar je wellicht nog niet eerder aan dacht: combineer een fiets en loopband met flywheel apparatuur, bestaande uit een pulley en squatplatform. Een perfecte basisuitrusting waar je weinig vierkante meters voor nodig hebt. Verder zien we dat praktijken en centra vaker een ander profiel aantrekken als verantwoordelijke voor de oefenzaal, zoals personal trainers en instructeurs. Hierdoor blijft er voor de therapeut meer tijd over om patiëntgebonden uren te maken.

Leasing

Wil je eigen financiële middelen aanspreken voor de vernieuwing van jouw trainingsruimte? Prima, maar het hoeft niet. Gezien het succes van ons leasingaanbod besluiten steeds meer fysiotherapeuten tot het leasen van hun praktijkinventaris. Fyzzio heeft een zeer aantrekkelijk aanbod met goede voorwaarden. Met leasing blijft jouw eigen kapitaal vrij beschikbaar voor andere uitgaven, terwijl je toch vernieuwt. Leasing bij Fyzzio betekent een vast maandbedrag betalen gedurende de gehele looptijd, meestal 5 jaar. Na afloop van deze looptijd is de apparatuur ook juridisch van jou terwijl de maandbetalingen stoppen. Leasing biedt dezelfde fiscale voordelen die een contante betaling ook biedt. Zo benut je bijvoorbeeld Kleinschalige Investerings Aftrek (KIA), waardoor je van elke € 10.000 netto € 1.400 terugkrijgt. Na aftrek van fiscale posten kost een investering van elke € 10.000 euro jou minder dan € 5.000 netto, bij maximale aftrek zelfs slechts € 3.600!

Ben jij Fys'Optima Partner?

Dan kan Fys'Optima jou de benodigde financiering verstrekken tegen een substantieel aantrekkelijker tarief dan de bank. Informeer bij het secretariaat van Fys'Optima naar de mogelijkheden!

Trainingsapparatuur van Fyzzio


Deel dit met een collega: