Echografie voor fysiotherapeuten

Producten Kennis Ondernemen Opleidingen

Echografie voor fysiotherapeuten.

Vaak onderzoek je een patiënt, maar heb je de aandoening niet ‘gezien’. M.b.v. een echo apparaat krijg je toegevoegd inzicht bij het onderzoek en de evaluatie van de klachten van jouw patiënt. Jouw oordeel wordt betrouwbaarder, waardoor je nóg betere keuzes maakt voor het behandelplan. Ook de samenwerking met verwijzers verbetert erdoor. En de patiënt; die krijgt duidelijkheid!

Bekijk de veelgestelde vragen over echografie

Populaire echografie apparatuur

De voordelen van echografie

Echografie wordt al jaren ingezet voor de diagnostiek van musculoskeletale aandoeningen. Van origine is het de radioloog die deze beelden maakt en beoordeelt. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar wie is dé specialist op het gebied van beweging? En wie ziet patiënten vaak als eerste als het gaat om klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat? Dat ben jij! Waarom zou je echografie dan niet aan jouw handelen toevoegen?

En ook belangrijk: de waarde voor de patiënt is groot! Het blog vertelt je ook daar meer over.

  • Echografie is meteen inzetbaar bij het 1e consult en dient als nulmeting voor latere evaluaties. 
  • Met wat ervaring is een compleet echografisch onderzoek in relatief korte tijd uit te voeren.
  • Je kunt gemakkelijk en snel links-rechts vergelijken.

Lees meer over de voordelen

Verbeter jouw echografie kennis

Echografie blogs - Fyzzio
Echografie

Blog

Echografie literatuur - Fyzzio
Echografie

Literatuur

Echografie videos - Fyzzio
Echografie

Video's

Ondernemen met echografie

Hoe verdien je een investering in echografie terug? Dat is een veelgestelde en begrijpelijke vraag. Je wilt immers dat jouw investering rendeert, zowel vakinhoudelijk als economisch. Je hebt te maken met zowel kosten als opbrengsten. En leasing kan heel interessant voor je zijn! Hierbij blijft jouw eigen geld vrij beschikbaar voor andere uitgaven, terwijl je toch vernieuwt.

De kosten en baten van echografie

Echografie opleidingen in het NT-e

Met de aanschaf van een product ben je er nog niet. Je wilt jouw nieuwe investering goed gaan gebruiken en maximaal benutten. Daarom heeft Fyzzio een heel ruime keuze aan professionele, post hbo-opleidingen. Onze opleidingen worden gegeven door deskundige docenten in het NT-e in Vianen. 

Er vinden bijna dagelijks opleidingen plaats, deze richten zich op Basis, Gevorderd of Expert niveau. De opleidingen zijn up-to-date, geaccrediteerd, praktijkgericht en besteden aandacht aan de plek binnen het totale behandelplan.

NTe PoweredByFyzzio versie B RGB

Bekijk echografie opleidingen