"Hoe verdien ik de shockwave investering terug"?

Opbrengsten van shockwave therapie 

Je bent niet alleen behandelaar... maar ook ondernemer!

Shockwave therapeut

Als fysiotherapeut ben je vanzelfsprekend geïnteresseerd in de effecten van shockwave therapie op de klachten van jouw patiënt. Maar je bent natuurlijk ook ondernemer! Wist je dat je, zelfs als je een topapparaat neemt uit de Gymna Shockmaster serie, maar één nieuwe patiënt per week hoeft te behandelen en dan toch al een financiële winst realiseert?!

Resultaat van behandelingen maakt patiënten dolblij.

Daar doe je het tenslotte allemaal voor, de patiënt beter maken. Er heeft een leuk artikel in het vakblad Movemens gestaan, waarin patiënten vertellen over hun ervaringen met en de resultaten van shockwave therapie. 

Lees het artikel met patiëntervaringen

Investering, kosten en opbrengsten

De investering in shockwave therapie is een heel goede indien deze past binnen jouw strategisch plan. Je vergroot jouw therapeutische kracht, zo blijkt uit diverse studies. Je hebt een effectieve behandelvorm voor nieuwe doelgroepen én je kunt een goed financieel rendement behalen. Een kloppend verhaal dus, letterlijk en figuurlijk.

Start je met shockwave therapie, dan is een apparaat voor radiale shockwave therapie (RSWT) een prima keuze. Indien je kiest voor een Storz Duolith shockwave toestel, dan heb je een compleet apparaat voor radiale én gefocusseerde shockwave (FSWT). Hiermee kies je ervoor alle indicaties voor shockwave te willen en kunnen behandelen en voor sommige indicaties jouw resultaat verder te optimaliseren. 

De investeringsbeslissing kent vele overwegingen, waaronder een financiële. Hieronder tonen wij je een voorbeeld voor een keuze in een goede basisset voor RSWT, zodat je weet wat het minimaal voor je betekent indien je met shockwave therapie start.
Exploitatieoverzicht shockwave sm 300 nov 2016

*Prijswijzigingen voorbehouden.

We gaan in dit voorbeeld uit van slechts één aanmelding per week voor shockwave therapie. In de praktijk wordt dit aantal telkens overtroffen. Alleen al voor plantaire fasciopathie ziet een huisarts gemiddeld 1 patiënt per week. Een goede samenwerking met de huisarts levert daardoor al 3 tevreden partijen op.

Een goed opgezette promotie in een lokaal blad levert gemiddeld 20-30 nieuwe aanmeldingen op!

Daarom is shockwave therapie in financiële zin een investering met een laag risico en een hoog rendement. En dat is een bijzondere combinatie die de goedkeuring van elke accountant krijgt.

Shockwave apparatuur Fyzzio

Aantrekkelijke lease aanbod

Wil je jouw eigen financiële middelen aanspreken voor de vernieuwing van jouw praktijk? Prima, maar het hoeft niet. Fyzzio heeft een zeer aantrekkelijk lease-aanbod, met scherpe prijzen en aantrekkelijke voorwaarden. Met leasing blijft jouw eigen geld vrij beschikbaar voor andere uitgaven, terwijl je tóch vernieuwt.

Leasing bij Fyzzio betekent een vast maandbedrag betalen gedurende de gehele looptijd (meestal 5 jaar). Na afloop van deze looptijd is het apparaat ook juridisch van jou terwijl de maandbetalingen stoppen. Leasing biedt dezelfde fiscale voordelen die een contante betaling ook biedt. Zo benut je bijvoorbeeld de Kleinschalige Investerings Aftrek (KIA), waardoor je van elke tienduizend euro netto € 1.400 terugkrijgt. Na aftrek van fiscale posten kost een investering van elke tienduizend euro jou minder dan € 5.000 netto, bij maximale aftrek slechts € 3.600

Laat onze medewerkers of jouw accountant het voor je uitrekenen.

Ben je Fys'Optima Partner?

Dan kan Fys'Optima je de benodigde financiering verstrekken tegen een substantieel aantrekkelijker tarief dan de bank. Informeer bij het secretariaat van Fys'Optima naar de mogelijkheden!

Shockwave van Fyzzio


Deel dit met een collega: